Oppstart av bedrift og egenkapital

Bedrift

Når du starter en bedrift må du være oppmerksom på at du må kunne flere ting på en gang, du må ha stålkontroll på økonomi og du jobbe mye. Det spiller ingen rolle om du jobber med mange folk eller ikke, du må virkelig jobbe på. Det krever mye innsats og det krever mye svette for og lykkes. Når man først har lykkes så er man i gang og da er det plutselig veldig gøy.

En viktig ting som folk glemmer med bedrifter er at de er skapt for å tjene penger. Hvis du ikke har lyst til å tjene penger kan du kanskje starte en forening eller på andre måter bedrive tiden med noe annet. Når du starter en bedrift gjør du det for å tjene penger. Du må derfor finne en ide som passer for deg. Du må finne en ide som du vet kan tjene penger. Det hjelper ikke å starte en bedrift med en skikkelig bra ide, men som ikke tjener penger. Du må derfor lage en forretningsplan og du må sjekke denne planen med andre som også har jobbet med å starte selskaper.

Egenkapital

Det koster penger å starte et selskap og det koster penger å drive et selskap. Det er derfor det er så viktig å ha penger og samtidig ha stålkontroll på økonomien. Det koster i dag 30.000 kroner å starte et aksjeselskap. Da du selvfølgelig kanskje må kjøpe noe eller på andre måter starte driften, trenger du nok mer penger enn det. Hvor du får pengene fra varierer fra person til person. Du kan ta opp et Sambla lån, snakke med venner og kjente eller hente inn penger i markedet. Det finnes profesjonelle personer som låner ut penger til bedrifter som starter opp mot at de samme personene får en del av kaka. Det betyr at de gjerne vil ha en prosent av selskapet.

Markedsføring

Den tøffeste jobben med å starte og drive et selskap er å tjene penger. For å tjene penger må du selge dine tjenester. For å selge tjenestene dine må du selge deg selv. Det betyr at du må få folk til å komme til deg. Du kan markedsføre deg selv, din vare, din butikk, osv. Det viktigste er derimot at du setter i gang og selger. Selg så fort du bare kan fordi det er slik du får inn pengene. Produserer du produkter må du også passe på at du legger inn nok profitt i salget av varen at du får nok penger til å lage flere produkter, betaler ansatte og leie. På denne måten blir det mer penger til overs for alt det andre. Det er fort gjort å glemme alt det andre og heller tenke på det man gjør akkurat nå. Det er et stort problem og bør rettes ganske raskt. Hold et øye med alt som skjer.